Glascoating

Prijs op aanvraag

De mogelijkheden

N

Enkele laag IGL Coatings Poly aanbrengen (1 jarige bescherming)

N

IGL Coatings Quartz aanbrengen (2 jarige bescherming)

N

IGL Coatings Quartz+ aanbrengen (3 jarige bescherming) in 2 lagen

N

IGL Coatings Kenzo aanbrengen (4jarige bescherming) in 2 lagen

Glascoating Zwolle
Glasocating aanbrengen Zwolle
Glascoating Zwolle
Glascoating Heerde
Glascoating Apeldoorn

GLASCOATING

De Beste Lakberscherming
Uw auto wordt continu blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf. Denk aan uv-straling, pekel, neerslag, afval en nog veel meer. Deze invloeden van buitenaf vormen een grote bedreiging voor de lak van uw auto. Daarom heeft de lak van uw auto bescherming nodig. Optimale bescherming van de lak kan worden gerealiseerd met behulp van een speciale coating: glascoating. Glascoating geeft uw auto een langdurige bescherming zodat de schoonheid van uw auto behouden kan worden. Bekijk vandaag nog de mogelijkheden van Van den Brink CarDetailing. 

Wat is glascoating?

Glascoating is een speciale coating die ervoor zorgt dat de lak van uw auto optimaal beschermd wordt. Het is een vloeibare coating die als een gel op de auto kan worden aangebracht. Deze coating bestaat uit drie onderdelen. Silicon carbide (quartz), titanium dioxide en silicium dioxide. Alle onderdelen hebben hun eigen nut. De quartz zorgt voor transparantie. Hierdoor geeft glascoating de hoogst mogelijk reflectie van uw lak. De titanium dioxide zorgt voor bescherming tegen uv-straling en het silicium verbindt zich aan de lak van de auto. De onderdelen zorgen elk weer voor een aantal voordelen voor uw lak. 

Waarom IGL glascoating?

Zoals hierboven al aangegeven zorgt glascoating ervoor dat de lak van uw auto op de best mogelijke manier wordt beschermd tegen agressieve invloeden van buitenaf. De glascoating heeft een bepaalde hardheid, waardoor de lak van uw auto beschermt wordt tegen gebruikssporen of krassen in de wasstraat. Verder krijgt u met glascoating ook optimale bescherming tegen zaken als oxidatie, roestvorming, dierlijke resten, zure regen, boomsappen, uv-straling en nog veel meer. Naast de lak van uw auto worden ook uw velgen beschermd tegen allerlei soorten vuil. hieronder alle voordelen:

– De glascoating heeft een hardheid van 8H, 9H of 10H op de schaal van Mohs*. Dit beschermt de lak tegen gebruikssporen en krassen in de wasstraat.

– Glascoating sluit de lak geheel in waardoor het beschermt tegen oxidatie en roestvorming

– Glascoating beschermt tegen boomsappen, dierlijke resten zoals insecten en (luizen)poep, Uvstraling en zure regen

– Glascoating geeft de hoogst mogelijk reflectie van uw lak

– Glascoating heeft een zelfreinigende werking; uw auto blijft langer schoon

– Glascoating is bestand tegen een temperatuur tot 1300°C. Dit voorkomt bijvoorbeeld het inbranden van remstof op uw velgen.

– De uitzonderlijke slijtvastheid van de glascoating maakt, mits goed onderhouden, een levensduur mogelijk van 1 tot 4 jaar.

* (De schaal van Mohs geeft de hardheid van materialen weer op een schaal van 1 tot 10H, waarbij 10H de hoogste hardheid betekent. Diamant heeft een hardheid van 10H.)

Nog meer voordelen

Misschien ziet u altijd op tegen de klus om uw auto schoon te maken. Wanneer uw auto voorzien is van glascoating wordt het schoonmaken van uw auto wel een heel eenvoudig klusje. De schoonheid van de auto wordt door glascoating optimaal behouden, waardoor het schoonmaken van de auto altijd een plezier zal zijn. Daarnaast zal uw auto ook langer schoon blijven. Dit heeft te maken met de zelfreinigende werking van glascoating.

 

Veel gestelde vragen over glascoating

Wat is glascoating voor auto's?

Glascoating is een transparante laag van vloeibare polymeren die wordt aangebracht op de lak van een auto om deze te beschermen tegen schadelijke elementen zoals UV-straling, zure regen, insecten, vogelpoep en krassen.

Hoe lang gaat glascoating mee op een auto?

De levensduur van glascoating op een auto kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de kwaliteit van de coating, de omstandigheden waarin de auto wordt gebruikt en de mate van onderhoud.

Moet ik mijn auto laten wassen voordat ik glascoating aanbreng?

Ja, het is belangrijk om de auto grondig te wassen en te drogen voordat de glascoating wordt aangebracht. Eventuele vuil- en stofdeeltjes op de lak kunnen de hechting van de coating verminderen.

Kan ik mijn auto wassen nadat ik glascoating heb aangebracht?

Ja, u kunt uw auto wassen nadat u glascoating heeft aangebracht. Het wordt echter aanbevolen om alleen een milde autoshampoo te gebruiken en de auto niet te wassen in direct zonlicht of bij hoge temperaturen.

Kan ik zelf glascoating op mijn auto aanbrengen of moet ik een professional inschakelen?

Het is wel mogelijk om zelf glascoating op uw auto aan te brengen, maar het kan een uitdagend en tijdrovend proces zijn. Als u geen ervaring heeft met het aanbrengen van coatings, is het raadzaam om een Van den Brink Car Detailing in te schakelen om het werk voor u te doen.

Nieuwsgierig geworden naar Glascoating?

Wilt u de lak van uw auto ook de beste bescherming geven tegen alle invloeden van buitenaf? Kies er dan voor om glascoating op uw auto aan te brengen. Wilt u graag meer informatie ontvangen over glascoating? Neem dan contact op met Van den Brink CarDetailing.

Onze diensten

Coating

Coatings

- Exclusieve coatings van IGL Coatings
- Lak garantie op elke glascoating

Exterieur

Exterieur

- Polijsten van de lak
- Meerdere stappen tot hoogglans

Interieur reinigen

Interieur

- Reiniging interieur
- Optioneel met IGL Coatings

Showroomklaar maken auto

Showroom-klaar-maken

(Alleen voor autobedrijven)

- Reiniging van binnen en buiten

Glascoating laten aanbrengen?

Wij zijn gecertificeerd om glascoating aan te brengen, professioneel en met garantie!